Dziś jest 05.02.2025
Imieniny obchodzą Agata, Adelajda, Justynian, Albin
Autor: MWD
Data publikacji: 07.03.2012 18:53
Liczba odwiedzin: 106490
„Chińczyk” to potoczne określenie wszelkiej maści bud z jedzeniem azjatyckim. W obiegowej opinii owe budy definiują całą chińską kuchnię w ogóle, dodając czasem do tego element humorystyczny – a to wieprzowina z kota, a to gołąbki z gołębi… Tym razem osobiście postanowiłem przyrządzić dania najwspanialszej kuchnia świata – kuchni syczuańskiej. »
Autor: MWD
Data publikacji: 22.02.2012 07:46
Liczba odwiedzin: 6665
W dzisiejszych czasach, by dostać się do Chin, nie trzeba już forsować Wielkiego Muru. Ale kiedy już będziemy w Państwie Środka - co robić, co zwiedzać, jak żyć? Przecież Chiny to najbardziej różnorodny kraj na świecie! Oto Lista Rzeczy, Które W Chinach Zrobić Trzeba. »
Autor: MWD
Data publikacji: 06.02.2012 20:35
Liczba odwiedzin: 5339
Chiny jakie są – każdy widzi. Ale każdy widzi je inaczej. Wraz z moją narzeczoną udaliśmy się do Chin, przekonać się, czy syczuańska kuchnia wypala mózg od środka i czy smażony skorpion jest smaczny. Sześć tysięcy kilometrów w sześć tygodni, a nam wciąż było mało! »
Infolinia(22) 487 55 85
Pn.-Pt. 8-19;So-Nd. 9-19
Powered by Webspiro.