Portal podróżniczy etraveler.pl

gwarancja udanych wakacji
Accredited Agent

  • Koleją transsyberyjską, cz. II

    Koleją transsyberyjską, cz. II

    Autor: Mateusz Surdacki

    Data publikacji: 28.02.2014 21:24

    Liczba odwiedzin: 4920

    Dwa plecaki, jeden namiot, 24 dni, 9600 PLN i prawie 9000 pokonanych kilometrów. Przejechaliśmy pociągiem Rosję, Mongolię i Chiny, odwiedzając ciekawe miejsca na trasie. Jedliśmy czebureki w Moskwie, omula nad Bajkałem, piliśmy herbatę z mlekiem w Ułan Bator, a w Pekinie oprócz ryżu pochłanialiśmy pyszne pierożki gotowane na parze. Podziwialiśmy bajecznie kolorowy sobór Wasyla Błogosławionego na Placu Czerwonym, a po kilku dniach drewniane domy w Irkucku. »

  • Koleją Transsyberyjską

    Koleją Transsyberyjską

    Autor: Mateusz Surdacki

    Data publikacji: 17.02.2014 23:47

    Liczba odwiedzin: 6313

    Dwa plecaki, jeden namiot, 24 dni, 9600 PLN i prawie 9000 pokonanych kilometrów. Przejechaliśmy pociągiem Rosję, Mongolię i Chiny, odwiedzając ciekawe miejsca na trasie. Jedliśmy czebureki w Moskwie, omula nad Bajkałem, piliśmy herbatę z mlekiem w Ułan Bator, a w Pekinie oprócz ryżu pochłanialiśmy pyszne pierożki gotowane na parze. Podziwialiśmy bajecznie kolorowy sobór Wasyla Błogosławionego na Placu Czerwonym, a po kilku dniach drewniane domy w Irkucku. Spaliśmy w jurcie, wędrowaliśmy po Murze Chińskim i zadzieraliśmy głowy obserwując drapacze chmur w Szanghaju. »

  • Rok Drewnianego Konia

    Rok Drewnianego Konia

    Autor: Magda Świetlik

    Data publikacji: 22.01.2014 14:11

    Liczba odwiedzin: 3109

    Już niedługo w Chinach obchody Nowego Roku, a tuż przed nim początek exodusu milionów Chińczyków, którzy to najważniejsze dla nich święto obchodzą w rodzinnym gronie. A to często oznacza pokonanie tysięcy kilometrów, po to tylko, by te parę dni w roku spędzić wraz z bliskimi. »

  • Odnalezieni w Chinach

    Odnalezieni w Chinach

    Autor: MWD

    Data publikacji: 06.02.2012 20:35

    Liczba odwiedzin: 3866

    Chiny jakie są – każdy widzi. Ale każdy widzi je inaczej. Wraz z moją narzeczoną udaliśmy się do Chin, przekonać się, czy syczuańska kuchnia wypala mózg od środka i czy smażony skorpion jest smaczny. Sześć tysięcy kilometrów w sześć tygodni, a nam wciąż było mało! »

  • Nie tylko małpie móżdżki – kuchnia chińska

    Nie tylko małpie móżdżki – kuchnia chińska

    Autor: Maciej Sawicki

    Data publikacji: 25.07.2011 09:06

    Liczba odwiedzin: 4718

    Wbrew powszechnemu mniemaniu kuchnia chińska odznacza się niezwykłą dbałością o jakość podawanych potraw, a sama umiejętność gotowania sprowadzona jest do rangi sztuki. Chińska tradycja kulinarna od zawsze pielęgnowała zdrowy sposób odżywiania, a poprzez trudne warunki naturalne nauczyła się korzystać z darów natury, które Europejczyk z trudem może wyobrazić sobie na stole. Na szczęście jednak to stereotypowe myślenie zanika w miarę pojawiania się na rynku coraz bardziej „chińskich” restauracji eliminujących pseudoazjatyckie fast foody. »

  • Pięć dni w Pekinie

    Pięć dni w Pekinie

    Autor: Aleksandra Hołowienko

    Data publikacji: 17.06.2011 11:47

    Liczba odwiedzin: 5203

    Siódma rano. Po dwunastu godzinach lotu pilot podaje informację, że za chwilę lądujemy. Patrzę przez malutkie okno samolotu i dostrzegam masyw górski, który niedługo potem przemienia się w zarys budynków. Widok wcale nie zapiera tchu w piersiach. To chmury, mgła czy może smog? Nieważne, przecież jestem w Pekinie! »

Infolinia(22) 487 55 85

Pn.-Pt. 8-19;So-Nd. 9-19