Portal podróżniczy etraveler.pl

gwarancja udanych wakacji
Accredited Agent

  • Jak Zostałem Kucharzem w Syczuanie

    Jak Zostałem Kucharzem w Syczuanie

    Autor: MWD

    Data publikacji: 07.03.2012 18:53

    Liczba odwiedzin: 7011

    „Chińczyk” to potoczne określenie wszelkiej maści bud z jedzeniem azjatyckim. W obiegowej opinii owe budy definiują całą chińską kuchnię w ogóle, dodając czasem do tego element humorystyczny – a to wieprzowina z kota, a to gołąbki z gołębi… Tym razem osobiście postanowiłem przyrządzić dania najwspanialszej kuchnia świata – kuchni syczuańskiej. »

  • Nie tylko małpie móżdżki – kuchnia chińska

    Nie tylko małpie móżdżki – kuchnia chińska

    Autor: Maciej Sawicki

    Data publikacji: 25.07.2011 09:06

    Liczba odwiedzin: 5924

    Wbrew powszechnemu mniemaniu kuchnia chińska odznacza się niezwykłą dbałością o jakość podawanych potraw, a sama umiejętność gotowania sprowadzona jest do rangi sztuki. Chińska tradycja kulinarna od zawsze pielęgnowała zdrowy sposób odżywiania, a poprzez trudne warunki naturalne nauczyła się korzystać z darów natury, które Europejczyk z trudem może wyobrazić sobie na stole. Na szczęście jednak to stereotypowe myślenie zanika w miarę pojawiania się na rynku coraz bardziej „chińskich” restauracji eliminujących pseudoazjatyckie fast foody. »

Infolinia(22) 487 55 85

Pn.-Pt. 8-19;So-Nd. 9-19