Portal podróżniczy etraveler.pl

gwarancja udanych wakacji
Accredited Agent

Ogólne informacje dotyczące wiz do Chin

Obywatele Polski muszą uzyskać wizę wjeżdżając na teren Chin.
Bez wizy na terytorium Chińskiej Republiki Ludowej można przebywać do 72 godzin w tranzycie. Należy jednak posiadać powrotny bilet lotniczy lub bilet do kraju docelowego. Strefę tranzytową można swobodnie opuszczać.


Osoby, które chcą aplikować o wizy pracownicze oraz studenckie muszą stawić się w Ambasadzie osobiście w celu pobrania danych biometrycznych.

W przypadku obcokrajowców należy dołączyć do dokumentów kopię karty pobytu lub zaświadczenia o zameldowaniu.
Obywatele państw spoza Unii Europejskiej muszą aplikować o wizę osobiście.

Jesteś zainteresowany uzyskaniem wizy do Chin?


Postępuj zgodnie z poniższymi wskazówkami, a wszystkie formalności załatwisz szybko i łatwo.
Jeśli na jakimkolwiek etapie będziesz mieć pytania lub wątpliwości możesz zadzwonić na naszą infolinię 22 4875585, czynną codziennie lub napisać maila z zapytaniem na adres info@latajsamolotem.pl. Jeśli zależy Ci, abyśmy to my skontaktowali się z Tobą poprzestań tylko na wypełnieniu formularza, a nasz konsultant zrobi to niezwłocznie.



Ambasada Chińskiej Republiki Ludowej będzie nieczynna 15 lutego oraz 19 lutego 2018 roku. Z tego powodu okres oczekiwania na wizy może ulec wydłużeniu.

Krok 1 - Sprawdź jaki rodzaj wizy potrzebujesz

Wiza biznesowa jednokrotna, 30-dniowa

Ważność wizy: 90 dni
Dni pobytu: 30 dni
Cel podróży do Chin: rozmowy biznesowe, spotkania biznesowe
Ilość wjazdów: 1
Koszty wizy:
- tryb normalny - 260 PLN + 89 PLN (pośrednictwo) + 185 PLN Opłata Chińskiego Centrum Wizowego
- tryb ekspres - 370 PLN + 129 PLN (pośrednictwo) + 285 PLN Opłata Chińskiego Centrum Wizowego
- ewentualny koszt wypełnienia wniosku elektronicznego: 50pln/os
Czas oczekiwania:
- tryb normalny - 5 dni
- tryb ekspres – 2-3 dni robocze Ambasady


Wiza biznesowa dwukrotna, 30-dniowa:


Ważność wizy: 180 dni
Dni pobytu: 30 dni
Cel podróży do Chin: rozmowy biznesowe, spotkania biznesowe
Ilość wjazdów: 2
Koszty wizy:
- tryb normalny - 260 PLN + 89 PLN (pośrednictwo) + 185 PLN Opłata Chińskiego Centrum Wizowego
- tryb ekspres - 370 PLN + 129 PLN (pośrednictwo) + 285 PLN Opłata Chińskiego Centrum Wizowego
- ewentualny koszt wypełnienia wniosku elektronicznego: 50pln/os
Czas oczekiwania:
- tryb normalny - 5 dni
- tryb ekspres – 2-3 dni robocze Ambasady

Wiza biznesowa wielokrotna, 30-dniowa:


Ważność wizy: 180 dni
Dni pobytu: 30 dni
Cel podróży do Chin: rozmowy biznesowe, spotkania biznesowe
Ilość wjazdów: 2
Koszty wizy:
- tryb normalny - 260 PLN + 89 PLN (pośrednictwo) + 185 PLN Opłata Chińskiego Centrum Wizowego
- tryb ekspres - 370 PLN + 129 PLN (pośrednictwo) + 285 PLN Opłata Chińskiego Centrum Wizowego
- ewentualny koszt wypełnienia wniosku elektronicznego: 50pln/os
Czas oczekiwania:
- tryb normalny - 5 dni
- tryb ekspres – 2-3 dni robocze Ambasady

Wiza turystyczna jednokrotna, 30-dniowa


Ważność wizy: 90 dni
Dni pobytu: 30 dni
Cel podróży do Chin: wycieczka, odwiedziny znajomych/rodziny
Ilość wjazdów: 1
Koszty wizy:
- tryb normalny - 260 PLN + 89 PLN (pośrednictwo)
- tryb ekspres - 370 PLN + 129 PLN (pośrednictwo)
Czas oczekiwania:
- tryb normalny - 7-10 dni
- tryb ekspres - 2 dni robocze Ambasady (Konsulat chiński jest czynny w poniedziałki, środy i czwartki)


Wiza turystyczna dwukrotna, 30-dniowa


Ważność wizy: 180 dni
Dni pobytu: 30 dni
Cel podróży do Chin: wycieczka, odwiedziny znajomych/rodziny
Ilość wjazdów: 2
Koszty wizy:
- tryb normalny - 260 PLN + 89 PLN (pośrednictwo)
- tryb ekspres - 370 PLN + 129 PLN (pośrednictwo)
Czas oczekiwania:
- tryb normalny - 7-10 dni
- tryb ekspres - 2 dni robocze Ambasady (Konsulat chiński jest czynny w poniedziałki, środy i czwartki)


Wiza pracownicza wielokrotna, 365-dniowa

Ważność wizy: 365 dni
Dni pobytu: 365 dni
Cel podróży do Chin: podjęcie pracy
Ilość wjazdów: wielokrotna
Koszty wizy:
- tryb normalny - 260 PLN + 89 PLN (pośrednictwo)
- tryb ekspres - 370 PLN + 129 PLN (pośrednictwo)
Czas oczekiwania:
- tryb normalny - 7-10 dni
- tryb ekspres - 2 dni robocze Ambasady (Konsulat chiński jest czynny w poniedziałki, środy i czwartki)


Wiza studencka jednokrotna, 180-dniowa/ Wiza studencka wielokrotna, 365-dniowa


Ważność wizy: 180/365 dni
Dni pobytu: 180/365 dni
Cel podróży do Chin: podjęcie nauki
Ilość wjazdów: wielokrotna
Koszty wizy:
- tryb normalny - 260 PLN + 89 PLN (pośrednictwo)
- tryb ekspres - 370 PLN + 129 PLN (pośrednictwo)
Czas oczekiwania:
- tryb normalny - 7-10 dni
- tryb ekspres - 2 dni robocze Ambasady (Konsulat chiński jest czynny w poniedziałki, środy i czwartki)

Krok 2 - Skompletuj wymagane dokumenty

Wiza biznesowa jednokrotna, 30-dniowa


Lista dokumentów:

-wniosek [pobierz]
-paszport (oryginał)
-zdjęcie x1 [pobierz wymagania dotyczące zdjęcia]
- kopia pierwszej strony paszportu
- zaproszenie z firmy chińskiej z pieczątką i podpisem, na papierze firmowym
- rezerwacja lotnicza w obie strony
- rezerwacja hotelowa (na cały pobyt)


Ważne!
- Wiza jest ważna od momentu złożenia dokumentów w Ambasadzie
- Konsul może odmówić wydania wizy bez podania powodu
- Zaproszenie musi być na papierze firmowym, z pieczątką i podpisem z firmy chińskiej


Wiza biznesowa dwukrotna,30-dniowa


Lista dokumentów:

-wniosek [pobierz]
-paszport (oryginał)
-zdjęcie x1 [pobierz wymagania dotyczące zdjęcia]
- kopia pierwszej strony paszportu
- zaproszenie z firmy chińskiej z pieczątką i podpisem, na papierze firmowym
- rezerwacja lotnicza w obie strony
- rezerwacja hotelowa (na cały pobyt)


Ważne!
- Wiza jest ważna od momentu złożenia dokumentów w Ambasadzie
- Konsul może odmówić wydania wizy bez podania powodu
- Zaproszenie musi być na papierze firmowym, z pieczątką i podpisem z firmy chińskiej
- W zaproszeniu musi być prośba o wystawienie wizy dwukrotnego wjazdu


Wiza biznesowa wielokrotna, 30-dniowa:


Lista dokumentów:

-wniosek [pobierz]
-paszport (oryginał)
-zdjęcie x1 [pobierz wymagania dotyczące zdjęcia]
- kopia pierwszej strony paszportu
- zaproszenie z firmy chińskiej z pieczątką i podpisem, na papierze firmowym
- rezerwacja lotnicza w obie strony
- rezerwacja hotelowa (na cały pobyt)

Ważne!
- Wiza jest ważna od momentu złożenia dokumentów w Ambasadzie
- Konsul może odmówić wydania wizy bez podania powodu
- Zaproszenie musi być na papierze firmowym, z pieczątką i podpisem z firmy chińskiej
- W zaproszeniu musi być prośba o wystawienie wizy wielokrotnego wjazdu
- aplikant musi posiadać przynajmniej dwie wizy chińskie biznesowe (z czego jedna musi być z ostatniego roku)


Wiza turystyczna jednokrotna, 30-dniowa



Lista dokumentów:

-wniosek [pobierz]
-paszport (oryginał)
-zdjęcie x1 [pobierz wymagania dotyczące zdjęcia]
- kopia pierwszej strony paszportu
- rezerwacja lotnicza w obie strony
- rezerwacja hotelowa (na cały pobyt)


Ważne!
- Wiza jest ważna od momentu złożenia dokumentów w Ambasadzie
- Konsul może odmówić wydania wizy bez podania powodu


Wiza turystyczna dwukrotna, 30-dniowa



Lista dokumentów:

-wniosek [pobierz]
-paszport (oryginał)
-zdjęcie x1 [pobierz wymagania dotyczące zdjęcia]
- kopia pierwszej strony paszportu
- rezerwacja lotnicza w obie strony
- rezerwacja hotelowa (na cały pobyt)


Ważne!
- Wiza jest ważna od momentu złożenia dokumentów w Ambasadzie
- Konsul może odmówić wydania wizy bez podania powodu
- Z dokumentów musi wynikać, że wiza dwukrotnego wjazdu faktycznie jest niezbędna (np. rezerwacja lotnicza i hotelowa na dwa wjazdy)


Wiza pracownicza wielokrotna, 365-dniowa


Lista dokumentów:

-wniosek [pobierz]
-paszport (oryginał)
-zdjęcie x1 [pobierz wymagania dotyczące zdjęcia]
- kopia pierwszej strony paszportu
- rezerwacja lotnicza
- pozwolenie na pracę w Chinach wydane przez władze rządowe (Chinese government authorities for Human Resources and Social Security)
- zaproszenie od firmy wyjaśniające cel podróży


Ważne!
- Wiza jest ważna od momentu złożenia dokumentów w Ambasadzie
- Konsul może odmówić wydania wizy bez podania powodu
- Pozwolenie na pracę jest wymagane w oryginale (do wglądu przez Ambasadę)
- Wiza przyznawana jest jako jednokrotna, zaraz po przyjeździe należy zalegalizować swój pobyt w Chinach i na miejscu wiza zostaje przedłużona. Posiadacz wizy tego typu powinien w ciągu 30 dni od wjazdu do Chin dopełnić formalności pobytowych w Biurze Bezpieczeństwa Publicznego.


Wiza studencka jednokrotna, 180-dniowa/ Wiza studencka wielokrotna, 365-dniowa



Lista dokumentów:

- wniosek [pobierz]
- paszport (oryginał)
- zdjęcie x1 [pobierz wymagania dotyczące zdjęcia]
- kopia pierwszej strony paszportu
- rezerwacja lotnicza
- Potwierdzenie przyjęcia do szkoły w Chinach - admission notice


Ważne!
- Ambasada wystawia wizę na podstawie przedstawionych dokumentów . W związku z czym np. o krotności wizy decyduje to, jakie dokumenty wystawiła strona chińska.
- Potwierdzenie przyjęcia do szkoły w Chinach - admission notice - wymagany oryginał do wglądu w Ambasadzie
- Wiza jest ważna od momentu złożenia dokumentów w Ambasadzie
- Konsul może odmówić wydania wizy bez podania powodu

Krok 3- Wyślij dokumenty do nas do biura

Jeżeli już wiesz jaki rodzaj wizy jest Ci potrzebny, wydrukuj wniosek, wypełnij go i podpisz, następnie dołącz pozostałe wymagane dokumenty i wyślij je do nas do biura.


Global Airline Services Sp. z o.o.

Port Lotniczy im. Fryderyka Chopina
ul. Żwirki i Wigury 1
00-906 Warszawa
Hala Odlotów, Strefa C


Jeżeli chcesz żebyśmy to my zamówili kuriera po odbiór skontaktuj się z naszym biurem +48 22 4875585.

Krok 4 - Odbiór paszportu z wizą

Paszport z wizą możesz otrzymać na poniższe sposoby:


- Odebrać osobiście w naszym biurze na Lotnisku Chopina: Global Airline Services, Port Lotniczy im. Fryderyka Chopina, ul. Żwirki i Wigury 1, Warszawa, hala odlotów, strefa C, w godzinach 8-19 (poniedziałek-piątek) 9-19 (sobota-niedziela).
- Możesz odebrać paszport również w dniu wylotu, jeśli odbywa się on w godzinach pracy naszego biura.
- Za pośrednictwem zamówionego na własną rękę kuriera, który może odebrać paszport z wizą w godzinach pracy naszego biura. Przed zamówieniem kuriera upewnij się, że Twój paszport z wizą został już odebrany z Konsulatu.
- Za pośrednictwem zamówionego przez nas kuriera, który dostarczy paszport pod wskazany adres
(dodatkowy koszt 36,90 PLN kurier w jedną stronę).

Ważne informacje

- Konsulat chiński jest czynny w poniedziałki, środy i czwartki pomiędzy godziną 09:00, a 11:00

Jeżeli chcesz ubiegać się o wizę, która nie jest opisana powyżej, skontaktuj się z naszym biurem w celu uzyskania informacji odnośnie wymogów.

Rodzaje wiz chińskich

Wiza M- wiza biznesowa
Wiza L- wiza turystyczna
Wiza F- wiza w celu wymiany doświadczeń (np. wyjazd na konferencję)
Wiza C- wiza dla marynarzy
Wiza D- wiza dla osób ubiegających się o stały pobyt w Chinach
Wiza G- wiza tranzytowa
Wiza J1- wiza dla dziennikarzy poniżej 180 dni pobytu
Wiza J2- wiza dla dziennikarzy powyżej 180 dni pobytu
Wiza Q1- wiza wydawana dla członków rodziny osób przebywających na terenie Chin na podstawie karty pobytu lub obywateli Chin poniżej 180 dni pobytu
Wiza Q2- wiza wydawana dla członków rodziny osób przebywających na terenie Chin na podstawie karty pobytu lub obywateli Chin powyżej 180 dni pobytu
Wiza R- wiza wydawana dla osób posiadających talenty, które są potrzebne w Chinach
Wiza S1- wiza wydawana dla osób odwiedzających obywateli Chin lub obcokrajowców przebywających w Chinach na podstawie np. wizy pracowniczej poniżej 180 dni pobytu
Wiza S2- wiza wydawana dla osób odwiedzających obywateli Chin lub obcokrajowców przebywających w Chinach na podstawie np. wizy pracowniczej powyżej 180 dni pobytu
Wiza X1- wiza studencka poniżej 180 dni pobytu
Wiza X2- wiza studencka powyżej 180 dni pobytu
Wiza Z- wiza pracownicza

Formularz- wiza do Chin

Wypełnij poniższy formularz, koniecznie zaznacz rodzaj wizy, która Cię interesuje oraz pozostaw dane kontaktowe. Skontaktujemy się z Tobą najszybciej jak to możliwe i przedstawimy szczegóły naszej oferty.

Rodzaj wizy *

Krotność wizy *

Tryb wyrabiania wizy *

Kurier

Polisa ubezpieczeniowa *

* – Pole wymagane

Infolinia(22) 487 55 85

Pn.-Pt. 8-19;So-Nd. 9-19

Formularz- wiza do Chin

Rodzaj wizy *

Krotność wizy *

Tryb wyrabiania wizy *

Kurier

Polisa ubezpieczeniowa *

* – Pole wymagane

Pośrednictwo wizowe – Global Airline Services

global

Pośrednictwo wizowym zajmuje się firma Global Airline Services z siedzibą na Lotnisku Chopina w Warszawie, akredytowany agent IATA, właściciel portali etraveler.pl i latajsamolotem.pl. W ofercie Global Airline Services, oprócz pośrednictwa wizowego znajdują się: sprzedaż biletów lotniczych zarówno linii regularnych, jak i low cost’owych, sprzedaż ubezpieczeń podróżnych, organizacja podróży służbowych, rezerwacja hoteli i wynajem samochodów. Załatwimy za Ciebie wszelkie formalności wizowe, dzięki czemu unikniesz męczących procedur, zbędnych kosztów i zaoszczędzisz czas.

Global Airline Sevices Sp. z o.o.
NIP: 522-285-79-79, REGON: 141039027

Kontakt:

Znajdziesz nas na Lotnisku im. F. Chopina w Warszawie!

Biuro sprzedaży – Warszawa
Port Lotniczy im. Fryderyka Chopina


ul. Żwirki i Wigury 1
00-906 Warszawa
Hala Odlotów, Strefa C

czynne codziennie:
poniedziałek - piątek: 8:00 –19:00
sobota - niedziela: 9:00 - 19:00

biuro global

Infolinia: +48 (22) 487 55 85

pn. - pt. 8:00 - 19:00
so. – nd. 9:00 – 19:00

E-mail: info@etraveler.pl
E-mail: info@latajsamolotem.pl
E-mail: wizy@globalairlineservices.pl
E-mail: info@globalairlineservices.pl

Ambasada Chin w Polsce

Ul. Bonifraterska 1,
00-203 Warszawa

Tel: 22 831 38 36

http://pl.china-embassy.org/pol/

Artykuły o Chinach

Frazy związane z tematyką podstrony:

Wszystkie rodzaje wiz do Chin, wiza Chiny, wizy do Chin, wizy turystyczne do Chin, wizy studenckie do Chin, pośrednictwo wizowe do Chin, wiza biznesowa do Chin, wiza chińska wymagania, wniosek wizowy do Chin, wiza do Chin cena, wiza do Chin czas oczekiwania, wiza do Chin dla Polaków, ambasada Chin, ekspresowa wiza do Chin, chińska wiza, jak załatwić wizę chińską, jakie dokumenty do wizy chińskiej, czy Polacy potrzebują wizę do Chin, konsulat Chin w Warszawie, prywatna wiza do Chin, chińska wiza rodzinna, pracownicza wiza do Chin, najszybsze załatwienie wizy chińskiej, Chiny