Portal podróżniczy etraveler.pl

gwarancja udanych wakacji
Accredited Agent

Kontakt: czynne codziennie: +48 (22) 487 55 85, e-mail: wizy@globalairlineservices.pl

Ogólne informacje dotyczące wiz do Gujany

Obywatele Polski mają obowiązek posiadania wizy wjeżdżając na teren Gujany.

Najbliższa Ambasada, w której obywatele polscy mogą otrzymać wizę znajduje się w Londynie.


Pobierz listę państw, które nie potrzebują wizy wjeżdżając na terytorium Gujany.

Jesteś zainteresowany uzyskaniem wizy do Gujany?

Postępuj zgodnie z poniższymi wskazówkami, a wszystkie formalności załatwisz szybko i łatwo.
Jeśli na jakimkolwiek etapie będziesz mieć pytania lub wątpliwości możesz zadzwonić na naszą infolinię 22 4875585, czynną codziennie lub napisać maila z zapytaniem na adres info@latajsamolotem.pl. Jeśli zależy Ci, abyśmy to my skontaktowali się z Tobą poprzestań tylko na wypełnieniu formularza, a nasz konsultant zrobi to niezwłocznie.

Krok 1 - Sprawdź jaki rodzaj wizy potrzebujesz

Gujana, wiza biznesowa, wielokrotna


Ważność wizy: decyduje o tym Ambasada, zależy to od skompletowanych dokumentów
Dni pobytu: decyduje o tym Ambasada, zależy to od skompletowanych dokumentów
Ilość wjazdów; wielokrotna
Cel wyjazdu: spotkania biznesowe
Koszt: 80 £ (wiza) + 180 PLN (pośrednictwo) + 200 PLN netto x 2 (kurier do Londynu i z powrotem)
Czas oczekiwania: około 2 tygodni


Gujana, wiza turystyczna jednokrotna


Ważność wizy: 30 dni
Ilość dni: 30
Ilość wjazdów: 1
Cel wyjazdu: wycieczka / odwiedziny znajomych lub rodziny
Koszt: 20 £ (wiza) + 180 PLN (pośrednictwo) + 200 PLN netto x 2 (kurier do Londynu i z powrotem)
Czas oczekiwania: około 2 tygodnie

Krok 2 - Skompletuj wszystkie wymagane dokumenty

Wiza biznesowa, wielokrotna


Lista dokumentów:
- wniosek wizowy [pobierz wniosek]
- paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty wjazdu)
- zdjęcia x 2 [pobierz wymagania dotyczące zdjęcia]
- wyciąg z konta bankowego
- zaproszenie od firmy z Gujany
- list delegujący z firmy na wyjazd
- rezerwacja lotnicza
- rezerwacja hotelowa


Ważne!
- Wszystkie dokumenty muszą być w języku angielskim. Jeżeli są w innym języku, muszą być przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego
- Zaproszenie oraz list delegujący muszą być wystawione na papierze firmowym, z pieczątką i podpisem


Wiza turystyczna jednokrotna


Lista dokumentów:
- wniosek wizowy [pobierz wniosek]
- paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty wjazdu)
- zdjęcia x 2 [pobierz wymagania dotyczące zdjęcia]
- wyciąg z konta bankowego
- zaproszenie od osoby prywatnej (jeżeli wyjazd jest w celu odwiedzin obywatela Gujany)
- rezerwacja lotnicza
- rezerwacja hotelowa


Ważne!
- Wszystkie dokumenty muszą być w języku angielskim. Jeżeli są w innym języku, muszą być przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego

Krok 3- Wyślij dokumenty do nas do biura

Jeżeli już wiesz jaki rodzaj wizy jest Ci potrzebny, wydrukuj wniosek, wypełnij go i podpisz, następnie dołącz pozostałe wymagane dokumenty i wyślij je do nas do biura.


Global Airline Services Sp. z o.o.

Port Lotniczy im. Fryderyka Chopina
ul. Żwirki i Wigury 1
00-906 Warszawa
Hala Odlotów, Strefa C

Jeżeli chcesz żebyśmy to my zamówili kuriera po odbiór skontaktuj się z naszym biurem +48 22 4875585.

Krok 4 - Odbiór paszportu z wizą

Paszport z wizą możesz otrzymać na poniższe sposoby:


- Odebrać osobiście w naszym biurze na Lotnisku Chopina: Global Airline Services, Port Lotniczy im. Fryderyka Chopina, ul. Żwirki i Wigury 1, Warszawa, hala odlotów, strefa C, w godzinach 8-19 (poniedziałek-piątek) 9-19 (sobota-niedziela).
- Możesz odebrać paszport również w dniu wylotu, jeśli odbywa się on w godzinach pracy naszego biura.
- Za pośrednictwem zamówionego na własną rękę kuriera, który może odebrać paszport z wizą w godzinach pracy naszego biura. Przed zamówieniem kuriera upewnij się, że Twój paszport z wizą został już odebrany z Konsulatu.
- Za pośrednictwem zamówionego przez nas kuriera, który dostarczy paszport pod wskazany adres
(dodatkowy koszt 36,90 PLN kurier w jedną stronę).

Ważne informacje!

- Konsul może odmówić wydania wizy bez podania przyczyny
- Ambasada może poprosić o dodatkowe dokumenty

Formularz- wiza do Gujany

Wypełnij poniższy formularz, koniecznie zaznacz rodzaj wizy, która Cię interesuje oraz pozostaw dane kontaktowe. Skontaktujemy się z Tobą najszybciej jak to możliwe i przedstawimy szczegóły naszej oferty.

Rodzaj wizy *

Ilość wjazdów *

Polisa ubezpieczeniowa *

Kurier

* – Pole wymagane

Formularz- wiza do Gujany

Rodzaj wizy *

Ilość wjazdów *

Polisa ubezpieczeniowa *

Kurier

* – Pole wymagane

Infolinia(22) 487 55 85

Pn.-Pt. 8-19;So-Nd. 9-19

Ambasada Gujany w Wielkiej Brytanii

3 Palace Ct, Bayswater,
London W2 4LP, Wielka Brytania

Tel: +44 20 7229 7684


http://www.guyanahclondon.co.uk/