Portal podróżniczy etraveler.pl

gwarancja udanych wakacji
Accredited Agent

  • Samosa

    Samosa

    Autor: Dave Haygarth/Flickr

    Data publikacji: 22.09.2011 16:18

    Liczba odwiedzin: 1357

    Smażony na głębokim oleju pieróg, nadziewany warzywami, mięsem lub serem. Bardzo popularna przekąska w Indiach »

  • Kurczak tandoori

    Kurczak tandoori

    Autor: thebittenword.com/flickr

    Data publikacji: 22.09.2011 16:10

    Liczba odwiedzin: 676

    Kurczak namaczany w specjalnej marynacie, barwiony chili lub szafranem, pieczony w specjalnym glinianym piecu. »

  • Idli

    Idli

    Autor: Leslie Seaton

    Data publikacji: 22.09.2011 15:57

    Liczba odwiedzin: 804

    Kulki z mąki ryżowej i soczewicy, podawane z gęstymi sosami. Przekąska szczególnie popularna na południu Indii. »

  • Pakora

    Pakora

    Autor: Asif Akbar/sxc.hu

    Data publikacji: 22.09.2011 15:51

    Liczba odwiedzin: 777

    Indyjski fast food, kawałki warzyw obtoczone w cieście i smażone na głębokim tłuszczu. »

  • Dal

    Dal

    Autor: veetraag/sxc.hu

    Data publikacji: 22.09.2011 15:46

    Liczba odwiedzin: 687

    Dal to starty groch, fasola lub soczewica, o konsystencji zupy, zwykle towarzyszy innym potrawom, np. idli. »

  • Papad

    Papad

    Autor: Źródło: sxc.hu

    Data publikacji: 22.09.2011 15:24

    Liczba odwiedzin: 569

    Cienki, chrupki naleśnik, robiony z mąki ryżowej, zwykle podawany jako przystawka do większego posiłku. »

Infolinia(22) 487 55 85

Pn.-Pt. 8-19;So-Nd. 9-19